Acta de l’Assemblea Pren la Plaça [31/07/2011]

Diumenge 31 de juliol de 2011, 19 hores

Moderen des de Jurídica

Contingut:

1) Paraula lliure

2) Informes de Comissions

3) Presa de decisions

4) Informacions de la marxa a Madrid

1) Paraula lliure

S’hi proposa la formació d’un grup nou, Altra forma de ser pares i mares avui. L’objectiu es promoure aquelles reivindicacions que faciliten una cura adequada dels infants, la “producció” de nens i nenes feliços, un aspecte oblidat en la planificació pública de l’atenció a la infantesa. En concret es parla de garantir 2 anys de paternitat i maternitat i d’escoles bressol. La creació d’aquest grup es passa al punt 3.

Arran de l’assemblea de San Blas es planteja la manca d’ajudes dels serveis socials municipals i que, per contra, hi han fortes subvencions de l’ajuntament a associacions que no tenen cap funció real, i que l’única cosa que fan es quedar-se amb els diners. Es proposa la tasca d’identificar i denunciar aquestes associacions.

En relació amb la fallida de la CAM es planteja donar suport a la proposta de José Luis Valdés de demanar els comptes de la CAM i demanar responsabilitats, així com exercir el dret de demanar els comptes de l’ajuntament.

Es planteja respectar l’horari ja que l’assemblea ha començat a les 19.30 enlloc de a les 19 hores..

2) Informes de Comissions:

Educació: i) en relació amb el document de mínims faran una proposta en el termini d’1 setmana, ii) taller de reflexió i dinamització sobre textos de Claudio Naranjo el dia 10 d’agost.

Economia i Política: i) van discutir sobre la defensa de determinades hipoteques, ii) obriran el debat sobre com hem de prendre les decissions (en el sentit d’usar una majoria representativa). S’invita el grup d’estructura organitzativa a participar-hi. La reunió del grup és dilluns a les 20 hores.

Sanitat: no s’ha pogut reunir.

Llengua i País: en relació amb el document de mínims fan una proposta en què inclouen les reivindicacions prioritàries del grup (a la part política: i) la supressió dels percentatges mínims per a poder presentar-se a les eleccions i per a obtenir representació, ii) l’ampliació de les llibertats democràtiques amb el reconeiximent del dret a l’autodeterminació, a la part “per uns serveis bàsics de qualitat”, en Educació, incloure-hi “en valencià”, i afegir 2 punts: i) garantir l’ús habitual de la llengua al conjunt de les administracions públiques –el requisit lingüístic-, iii) contra el bloqueig a la recepció de TV3, per un Canal 9 públic en valencià i anul·lació de les multes a ACPV). Des de jurídica es planteja fer una comissió del document de mínims, i hi ha una paraula en contra en què argumenten que són les comissions les que ha de fer les propostes que els pertoquen.

Immigració: S’ha fet la invitació a una associació nova de persones immigrades per a participar en el 15-M. Plantegen un taller sobre immigració i drets humans.

Planificació estratègica: davant la manca d’assistència han decidit deixar els treballs fins setembre i integrar-se en altres comissions.

Barris: Informen sobre l’activitat en 4 zones, Benalua (la primera assemblea serà el 14 de setembre), Zona Sud (la primera assemblea va ser el 30/7 i la propera el 16/9), Altozano i altres (primera assemblea fou el 23/7), San Blas (primera assemblea fou el 23/7, i d’aquesta hi ha més gent que participa en la comissió de barris).

Estructura Organitzativa: plantegen orientar la seua activitat a les tasques de solidaritat amb lluites de treballadors/es. Una persona els informa de la concentració del dia 1/8 per a reivindicar el pagament de les ajudes de la llei de la dependència, bloquejades des de la Generalitat. Es reuneixen dimarts 17h.

Cultura: Les vacances d’agost suposen un parentèsi en la seua activitat de grup. Comenten que mai reben la convocatòria de la reunió de portaveus.
Habitatge i Hipoteques: la comissió la composen 6 persones (i demanen més gent), mantenen una coordinació amb la PAH i Alicae (?). Encara no tenen cap cas d’actuació clara. La PAH planteja una manifestació estatal per al 25/9.

Externa: Demanen material (fotos, vídeos) del viatge a Madrid per a penjar-los a la web. Ahir van fer un taller d’informàtica. Estan creant una xarxa social (encara en fase de probes) per als debats. El perfil de facebook “tomalaplazaalicante” ha reemplaçat el de “acampadaalicante”. Externa planteja la necessitat de moderar els debats, amb unes normes reguladores “bàsiques, elementals”. Hi ha un debat sobre les possibilitats de facebook en relació a l’organització dels debats. Hi recorden que a la pàgina web hi ha un correu electrònic a on es poden enviar documents per a penjar a la secció de comissions i que també està la possibilitat de que pugen fer-ho els portaveus directament. CExt es reuneix dimarts a les 20.30h. Les 2 propostes (debats en una xarxa específica i la moderació dels mateix per externa) passen a presa de decisions.

3) Presa de decisions

a) Avançar l’horari i dia de la reunió de portaveus: s’aprova fer-la dimecres 20.30 hores.

b) Temps de l’assemblea per a micro obert: atés que l’assemblea sols començar a les 19.30 enlloc de a les 19 hores es proposa deixar micro obert per al final. Es debateixen horaris d’assemblea i micro obert. S’aprova que l’assemblea es farà de 19 a 21.30 h, i micro obert de 21.30 a 22 h.

c) Creació del grup Altra forma de ser pares i mares avui. S’aprova.

d) Comissió Externa proposa la creació d’un fòrum de debat online, dins d’una xarxa social controlable des de la pròpia comissió. L’alternativa són fòrums participatius però en què no pots exercir una moderació del debat. La proposta és mantenir Facebook, Twitter i començar prompte amb l’us de Tuenti i Google+ com a eines de participació i una xarxa social específica com a eina de debat. Després d’un debat s’aprova la proposta.

e) Proposta de moderació del debat en facebook i en la futura xarxa social per part de comissió externa. S’aprova.

4) Informacions de la marxa a Madrid:

Participants diversos en la marxa de Madrid exposen les seues vivències i experiències. Van sentir un acolliment d’una calidesa “bestial”, tant a la plaça com a Vallekas, amb aplaudiments, abraçades, menjar … amb moments de molta emoció. La impressió és que el moviment es troba molt viu i que seguirà viu. Des de València van eixir 20 autobusos i des d’Alacant va eixir-ne 1.

L’assemblea acaba amb una cançó preciosa en armeni, una abraçada general i el recordatori de la necessitat com a poble d’estimar la nostra llengua (“el català, el valencià”).

2 Respuestas a “Acta de l’Assemblea Pren la Plaça [31/07/2011]

  1. muchas gracias por el acta!!! esta vez está tomada muy pero que muy bien!!!
    gràcies!

  2. JOSEP LLUIS Molares Mora(

    Molt bo el treball de redacció de l´acta amb la inmediatesa que es veu.Qui ho fa? Molt bona la presència de la llengua i els objetius de País que si són coherents i clars son benefici per a tots i totes i totes les llengues.Desde la barrera, per ara, endavant!